Магистрала “Тракия” с химически тоалетни за лятото

Най-късно през юли пътуващите по магистрала “Тракия” ще има къде да се облекчат по 170 километровото трасе между Стара Загора и Бургас. В сряда агенция “Пътна инфраструктура” ще отвори офертите на участниците в търга.

До абсурдната ситуация за търсене на доставчик на химически тоалетни се стигна поради липсата на инвеститори за изграждането на бензиностанции в новопостроения участък по времето на правителството на ГЕРБ.

Планирано е да бъдат поставени химически тоалетни на 11 места. Шест от тях са на територията на област Стара Загора, три на Сливенска, две на Ямболска и една в Бургас, става ясно от тръжните условия.

На всяко място ще има по две тоалетни - мъжка и женска, в двете посоки на пътя. Така общо бъдещият изпълнител ще трябва да монтира 44 химически тоалетни и да ги поддържа в приличен вид през следващите две години.

Прогнозната стойност на поръчката е 150 000 лв., става ясно от тръжните условия.

За да не откраднати химическите тоалетни, така както се случи с новите кофи за боклук монтирани по магистралата, се предвижда те да бъдат бетонирани за асфалта.

Плановете на пътната агенция са тоалетните да бъдат монтирани най-късно до 10 юли, до когато трябва да стане готов и последният участък от магистралата от Зимница до Карнобат.

Към момента са издадени 10 разрешителни за изграждането на бензиностанции в новия участък на магистрала “Тракия” от Стара Загора до Карнобат. В момента обаче се строи само една в района на Нова Загора, като тя е на фаза положен бетон за основа, каза в началото на месеца Лазар Лазаров, председател на управителния съвет на пътната агенция.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?