Май отново става месец за ходене на работа с колело

Май отново става месец за ходене на работа с колело

За втора поредна година "Велоеволюция“ обявява май за месец за ходене до работа с колело и отправя предизвикателство към всички велосипедисти в страната да се включат в състезанието, което ще завърши с награди за навъртелите най-много километри.

Кампанията ще протече от 1 до 31 май 2014 г. и тази година става национална. В нея няма никакви ограничения за участниците и могат да се включат както активни, така и начинаещи колоездачи. Има възможност за индивидуално или отборно участие. Отборите могат да бъдат както фирмени, така и такива на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели.

Участието става с регистрация на сайта на кампанията чрез електронна поща или facebook и всеки може да направи свой или отборен/фирмен профил. Следващата стъпка е ежедневно въвеждане на изминатите километри с колело и следене на кое място в класацията се намира велосипедистът. Най-много навъртяни километри ще осигурят и заветната победа в индивидуалното или отборното класиране. Най-велосипедните работещи от различни категории ще бъдат наградени от официалния партньор на инициативата – ПроКредит Банк.

В миналогодишната кампания се включиха 419 индивидуална участника и 51 фирмени отбори, които в продължение на един месец успяха да навъртят феноменалните 37 916 велосипедни километри. Малко не достигна на участниците, за да обиколят Земята по дължината на екватора, но сега организаторите са сигурни, че рекордът ще падне.

Споделяне

Още от България