Майк Пенс: Действията на Москва не отслабват ангажимента ни към нашите съюзници

Майк Пенс

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс увери днес в Талин, че решението на Москва да съкрати броя на американските дипломати в Русия няма да отслаби ангажимента на Вашингтон към сигурността на съюзниците му, предаде Франс прес.

"Надяваме се, че ще дойдат по-добри дни, че ще имаме по-добри отношения с Русия, но последният дипломатически ход на Москва няма да възпрепятства ангажимента на САЩ към тяхната сигурност, към сигурността на на съюзниците им и на всички свободолюбиви държави по света", заяви Пенс след среща с президентите на трите балтийски страни - Естония, Латвия и Литва.

Той им предаде, както се изрази, "едно просто послание от президента Тръмп: ние сме с вас".

"Знаем, че НАТО е по-необходима сега, от когато и било след рухването на комунизма преди четвърт век. Няма по-сериозна заплаха за балтийските страни от заплахата от агресия от страна на непредсказуемия ви източен съсед", каза на пресконференция Пенс, цитиран от ТАСС.

"САЩ и балтийските страни са готови да разширят стратегическото си партньорство в сферата на сигурността. Днес обсъдихме начини за укрепване на сътрудничеството в балтийските страни в противовъздушната отбрана, за предотвратяване на хибридни заплахи и заплахи в информационната среда", каза след срещата президентът на Латвия Раймондс Вейонис.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?