Майка открила 7-годишната си дъщеря мъртва в апартамента им в Момчилград

Прокуратурата разследва умишлено убийство

Снимка бТВ

Момиченце на 7 години е било открито мъртво в дома си в Момчилград от неговата майка в неделя сутрин, между 6 и 7 часа. Новината бе потвърдена от окръжния прокурор Желязко Стефанов. Основната версия е умишлено убийство.

Около 7 ч. тази сутрин жената се върнала от нощна смяна и тогава открила тялото на дъщеря си, съобщава бТВ.

По информация на телевизията детето се казва Дамла Муса. През нощта то е било оставено само́ в апартамента.

Засега нито от полицията, нито от прокуратурата казват какви са мотивите за престъплението. Засега не се съобщава и как точно е проникнато в жилището.

Сигналът за намереното мъртво момиче е подаден в 7.30 ч. от екипа за спешна медицинска пмощ, повикани на адреса от майката на детето, съобщи Желязко Стефанов.

Констатирана е смъртта и е образувано дело за убийство. От прокуратурата отказаха да коментират други детайли по случая.

Жилището е в центъра на града. По информация на роднини преди месец момичето е загубило своя ключ от входната врата и подозрението сега е, че именно с него е било проникнато в жилището.

Бащата и по-големият брат на детето са в чужбина. Доскоро за детето се е грижила баба му, когато майката е нощни смени. Бабата обаче в заминала в Турция, за да се грижи за болната си сестра.

По цитирана от Радио Кърджали непотвърдена информация устата на детето е била залепена с тиксо.

Засилено е полицейското присъствие на изходите на Момчилград.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?