Майка, пратила детето си на градина с тениска ”Аз съм бомба”, отива на съд

Майката на тригодишно дете във Франция ще бъде съдена заради скандална тениска на детето, на която пишело "Аз съм бомба", съобщава в. "Фигаро". Делото започва на 19 декември.

Инцидентът с тениската станал на 25 септември в детската градина в Сорг. Малкият Джихад, роден преди три години на 11 септември, се появил с тениска с провокативния надпис. На гърба ѝ пишело датата на раждането му, съвпадаща с атентатите в САЩ през 2001 година.

Учителките останали потресени и сезирали общинските власти. Кметът също бил информиран, а майката на детето била извикана да дава обяснения в детската градина. Тя разказала, че по-големият брат на Джихад е автор на скандалната тениска и допълнила, че става дума за провокативна шега.

Общинските власти обаче не възприели това обяснение и сезирали прокуратурата в съседния град Авиньон, която наредила претърсване на дома на Джихад. Майката на момчето, заедно с един от чичовците му били арестувани, а тениската конфискувана. Накрая прокуратурата постановила майката и чичото да бъдат съдени за подстрекаване към престъпление.

От 2009 г. досега тридесетина деца във Франция са кръстени Джихад, показва справка в регистрите.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?