Майка се оплака, че бебето й е лекувано от Covid-19 при лоши условия в Хасково

Майка се оплака, че бебето й е лекувано от Covid-19 при лоши условия в Хасково

Жена се оплака, че тя и едномесечното ѝ бебе, което е било заразено с Covid-19 са били настанени в лоши условия в хасковската болница. Бебето е постъпило в болницата когато е било едва на 14 дни и след двуседмично лечение вече е добре. Заразата е внесена в семейството от бащата, след което двуседмичното бебе също дава положителна проба. Педиатър ги насочва към детското отделение на хасковската болница. Направеният рентген установява двойна пневмония при детето и то е прието заедно с майката, която е с отрицателен PCR тест, в инфекциозното отделение.

Само първата вече майката и бебето са сами, след което в тяхната стая са били настанявани и други пациенти с коронавирус. Жената се оплаква, че не имала нужните условия за къпане, повиване, приготвяне на храна.

"Стаята е два на два. На съседното легло имаше други болни с Covid, което съответно мен ме притесняваше и аз от две седмици спя с маска. 24 часа съм с маска на лицето. Няма условия за повиване, за приготвяне на храна. Нямаше дори кошарка, детето спа в количката цели 10 дни", разказа майката пред БНТ.

От болницата обясниха, че е започнала проверка.

"Възникнал е проблем в събота рано сутринта с възрастна пациентка, която е била зле, а е нямало никъде другаде място. Освен при въпросната майка с бебето, където за няколко часа тя е престояла при нея", обясни д-р Георги Гелов, изпълнителен директор на МБАЛ-Хасково.

Лекарите са търсили вариант детето и майката да не останат в Хасково.

"Лечението, което е направено на детето, е изключително адекватно, правилно. Консултирано е с проф. Стойчева от Инфекциозна клиника. Тя е изказала, че за момента транспортът не е удачен, а точно обратното, е противопоказен и детето трябва да се лекува на място", каза той.

Майката обаче се съмнява и в качеството на лечението и твърди пред бТВ, че лекар от Инфекциознто отделение я е заплашил, че ще спре да лекува бебето, ако се оплаче от услловията. 

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?