Майкъл Блумбърг дава най-малко 100 млн. долара за кампанията на Байдън във Флорида

Майкъл Блумбърг дава най-малко 100 млн. долара за кампанията на Байдън във Флорида

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обеща най-малко 100 милиона долара в подкрепа на предизборната кампания на кандидата за президент на САЩ Джо Байдън в ключовия щат Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Вливането на пари от Блумбърг в този късен етап отразява загрижеността на демократите за оспорваната надпревара в щат, който е приоритет за президента Доналд Тръмп. Победа за Байдън във Флорида, която е важно политическо "бойно поле", значително би усложнила пътя на Тръмп към достигане на 270 гласа в Избирателната колегия, необходими за осигуряване на втори мандат.

В края на миналата година милиардерът Блумбърг поде собствена кампания за номинацията на демократите на фона на притеснения за силните страни на Байдън. Въпреки че похарчи 1 милиард долара за кампанията си, Блумбърг отпадна през март и скоро след това подкрепи Байдън, припомня АП, цитирана от БТА.

Новите разходи на бившия нюйоркски кмет имат за цел да дадат тласък на Байдън преди началото на предсрочното гласуване във Флорида, което започва на 24 септември. Съветник на Блумбърг посочи, че голяма част от парите ще отидат за телевизионна и дигитална реклама.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят