Майкъл Блумбърг се връща начело на създадената от него едноименна компания

Майкъл Блумбърг

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се завръща начело на своята финансово-информационна империя, след като настоящият президент и генерален директор Даниъл Доктороф се оттегли от поста, предадоха световните агенции.

Седемдесет и две годишният Блумбърг призна, че никога не си е помислял, че ще се върне на лидерския пост на империята Блумбърг, която напусна преди 12 години, за да стане кмет на Ню Йорк за три мандата (2002-2013 г.).

Дан Доктороф, на 56 години, беше начело на империята от януари 2008 г. Той ще се оттегли официално от поста в края на 2014 г. Причините за оттеглянето засега не се съобщават.

Блумбърг заяви, че уважава решението му, въпреки че му е мъчно. Дан Доктороф беше за шест години по времето на кметския мандант на Блумбърг заместник-кмет на Ню Йорк и помогна за икономическото съживяване на града след атентатите от 11 септември.

При управлението на Доктороф приходите на компанията на Блумбърг се увеличиха от 5.4 млрд. долара през 2007 г. на 9 млрд. долара през 2014 г. въпреки икономическата криза.

Компанията Блумбърг беше основана през 1981 г. Основният ѝ продукт е Блумбърг терминал, чрез който може да се получи достъп до практически всички пазари и до системата за електронна търговия с облигации и други ценни книжа.

Компанията притежава телевизионни канали, сайтове и радио, както и приложения за мобилни устройства.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?