Майкъл Дъглас твърди, че заболял от рак на гърлото заради орален секс

Майкъл Дъглас

Холивудският актьор Майкъл Дъглас твърди, че ракът на гърлото, който за малко не го уби, бил причинен от орален секс.

68-годишният Майкъл Дъглас коментира пред "Гардиан", че ракът му не е резултат от прекаляване с алкохола или прекомерно пушене, а е предизвикан от заболяване, предавано по полов път.

"Без да влизам в подробности, този много специфичен рак е предизвикан от човешкия папилома вирус и произлиза от практикуването на кунилингус (вид орален секс). Исках да зная дали тревогите около влизането в затвора на сина ми не са допринесли за отключването на рака, но не, в действителност той се дължи на заболяване, предавано по полов път", разкри Дъглас.

"А ако се разболеете (от този вид рак), кунилингусът е също най-доброто средство за излекуването му", допълни актьорът, чийто син Камерън излежава присъда затвор за притежание и трафик на наркотици.

Майкъл Дъглас, който е носител на два Оскара, съобщи през 2010 г., че се бори с рак с химиотерапия и радиотерапия.

"Трябва да ходя редовно на контролни прегледи, сега на всеки шест месеца, но всичко е нормално от две години насам", заяви актьорът и допълни, че "този вид рак не води до рецидив в 95% от случаите".

HPV, или човешкият папилома вирус, за който е известно, че причинява цервикален рак, вече е все повече смятан за причинител и на рак на устата и на гърлото. Случаите на подобни диагнози зачестяват, отбелязва Би Би Си.

Д-р Кат Арни коментира пред Би Би Си, че "винаги има риск" при сексуални контакти с нови партньори, "но ние не искаме да плашим хората" и им забраняваме да се наслаждават.

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?