Майкъл Джексън не доживя връщането си на сцената

Майкъл Джексън не доживя връщането си на сцената

На 50-годишна възраст в четвъртък в Лос Анджелис почина поп иконата Майкъл Джексън. Новината е водеща за световните агенции.

Звездата не доживя голямото си завръщане на музикалната сцена, което трябваше да стане на 13 юли с поредица от грандиозни шоута в Лондон.

Смъртта бе потвърдена от болница "Роналд Рейгън", където Джексън е бил откаран в опит да бъде възстановена сърдечна му дейност. Официално причината за смъртта ще стане ясна след насрочената за по-късно през деня аутопсия.

По-големият брат на поп легендата Джърмейн заяви, че повече от час са продължили опитите за спасяването на певеца и според него причина за смъртта му са сърдечни проблеми. 

Според британския таблоид "Сън" обаче Майкъл Джексън престанал да диша след поредната инжекция с обезболяващо средство, твърди източник от спешното отделение в медицинския център към Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Според обкръжението на поп певеца, след инжекция с демерол Джексън започнал да диша по-трудно, като дишането му все повече се забавяло, докато спряло изобщо. Личният му лекар се опитал да направи изкуствено дишане и повикал бърза помощ. Медиците пристигнали след осем минути и започнали реанимация.

По пътя към болницата лекарите се опитали да възстановят сърдечния ритъм, но без резултат. Съобщава се, че обаждането до бърза помощ от дома на Майкъл Джексън е направено в 12:22 часа местно време, а смъртта била констатирана от лекарите в 14:26. Първоначалната версия е спиране на сърцето.

Междувременно адвокатът на семейството на Джексън Брайън Оксмън заяви за агенция Франс прес, че клиентът му постоянно е вземал силнодействащи препарати, за да е във форма преди грандиозното му завръщане на сцена.. Говорейки за смъртта на певеца, адвокатът отбеляза, че тя не неочаквана.

"Хората от обкръжението му непрекъснато го подтикваха (да взема силни лекарства). Ако смятате, че в случая с Анна Никол Смит става дума за злоупотреба, нейното не може даже да се доближи до това, което беше в живота на Майкъл Джексън”, отбеляза Оксмън.

Известният фотомодел Анна Никол Смит беше открита мъртва в стая на хотел във Флорида през февруари 2007 г. За причина на смъртта ѝ беше обявено предозиране с обезболяващи лекарства.

Препаратът демерол е силен аналгитик, който има умерено упояващо действие. В големи дози той понижава способността на сърцето да бие и при продължителен прием предизвиква зависимост.

Новината шокира музикалния свят и милионите фенове на звездата, очакващи с нетърпение новото му турне, което трябваше да продължи до март следващата година.

Според коментари в агенциите, преди да започне работата за турнето, Джексън е бил подложен на щателен медицински преглед, продължил повече от четири часа, който установил, че певецът е напълно здрав.

В последните месеци обаче периодично се носеха слуха за влошаването на здравословното му състояние, които биваха опровергавани.

Споделяне

Още от Свят