Майкъл Джексън обвинен за блудство с деца

Американската поп-звезда Майкъл Джексън бе официално обвинен в седем случая на блудство с деца, предаде Би Би Си. Той бе арестуван миналия месец, след полицейска акция в ранчото му Невърланд и тематичен парк в Калифорния.

Джексън, който бе освободен срещу 3 милиона долара гаранция, е обвинен в похотливо поведение с момче под 14 години, чието име не се споменава, и че на два пъти и давал алкохол на дете. Ако бъде признат за виновен, певецът може да получи 24 години затвор.

Адвокатът на Майкъл Джаксън, Марк Герагос, нарече обвиненията "изнудване, породено от алчност и реванш" и обяви, че певецът е "абсолютно и недвусмислено невинен". Съдебно заседание е насрочено на 16 януари.

След арестуването на певеца на 20 ноември американските медии писаха, че жертвата е 12-годишно момче, болно от рак, което мечтаело да се срещне с Майкъл Джексън. Момчето се срещнало с певеца в болницата, а след това го посетило няколко пъти в Невърленд. То разказало за контактите си с певеца на своя лекар, а той информирал прокурора на Санта Барбара.

Прокурорът съобщи също, че процесът срещу Джаксън ще започне на 16 януари следващата година.

Прокуратурата се е съгласила да върне паспорта на певеца и да му разреши да пътува до Великобритания от 20 декември до 6 януари.

Никой не е виждал Майкъл Джексън след като на 20 ноември бе задържан, а след това освободен под гаранция.

Споделяне

Още от Свят