Майкъл Коен: Тръмп знаеше, че плащанията на жени за мълчание са нередни

Майкъл Коен

Доналд Тръмп знаеше, че плащанията на жени в замяна на мълчанието им за предполагаеми интимни връзки с него, извършени по време на предизборната кампания през 2016 г., са нередни. Това заяви бившият му адвокат Майкъл Коен в интервю за телевизия Ей Би Си, цитирано от Ройтерс.

"Тръмп ми нареди да извърша тези плащания. Нареди ми да се забъркам в тези неща", каза Коен. Той беше осъден в сряда на три години затвор заради нарушения на закона за финансиране на предизборни кампании и по други обвинения.

На въпрос дали Тръмп е знаел, че плащанията за Сторми Даниълс и Карен Макдугъл са нередни, Коен отвърна: "Разбира се". Тръмп направи това, защото "беше много разтревожен от въздействието, които твърденията на тези две жени можеха да окажат върху изборите", продължи бившият му адвокат. "Бях лоялен към човек, който не заслужава лоялност", каза Коен.

Тръмп увери вчера, че никога не е нареждал на Коен да нарушава закона. "Никога не съм искал от Майкъл Коен да нарушава закона. Той беше адвокат и би трябвало да познава закона", написа президентът в Туитър. "Коен бе признат за виновен по няколко обвинения и това няма никаква връзка с мен", добави Тръмп.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят