Майкъл Мур подготвя документален филм за Доналд Тръмп

Майкъл Мур подготвя документален филм за Доналд Тръмп
Американският режисьор Майкъл Мур работи по документален филм за Доналд Тръмп, от който по думите му президентът има защо да се тревожи, съобщи Асошиейтед прес.
 
Продуцентите Харви и Боб Уейнстийн обявиха, че са си осигурили световните права за филма, който Мур е озаглавил "Фаренхайт 11/9". Името идва от деня (ранните часове на деня след изборите - 9 ноември), когато Тръмп бе обявен за новоизбрания президент на САЩ, и същевременно е препратка към филма на режисьора от 2004 г. за президента Джордж У. Буш - "Фаренхайт 9/11".
 
Мур тайно е работил по филма от месеци и обещава, че той ще бъде "експлозивен".
 
Няма значение какво хвърляте по него, то не работи. Няма значение какво се разкрива - той остава на мястото си. Фактите, реалността, умът не могат да го победят. Дори когато се самонаранява, на следващата сутрин става, продължава и пише в Туитър. Всичко това свършва с този филм, заявява режисьорът в изявление.
 
Продуцентите обявиха сделката за новата творба на Майкъл Мур в Кан, където "Фаренхайт 9/11" спечели "Златна палма".
 
Малко преди изборите през ноември той представи филма си "Майкъл Мур в Тръмпландия", предупреждавайки привържениците на либерализма, че Тръмп ще спечели битката за Белия дом.
Споделяне

Още от Общество