Майката и адвокатът на Валентин Димитров отказаха да дадат показания

Майката на бившия изпълнителен директор на “Топлофикация – София” Валентин Димитров – Цеца Димитрова, и адвокатът му Гроздан Добрев са отказали да дадат показания пред следователите и в присъствието на съдия от Софийския градски съд.  Това стана ясно след като двамата престояха около 90 минути в националното следствие.

Срещу Цеца Димитрова има повдигнато обвинение за пране на пари, същото, каквото е и срещу сина ѝ Валентин. Адвокат Добрев от два дни се разследва за съдействие в прането на пари. Откакто срещу него се води следствие, той вече не представлява бившия шеф на парното и негов адвокат остава само Лъчезар Таков. В четвъртък в следствието Добрев се яви със своя защитник Ина Лулчева.

След края на разпита Цеца Димитрова отказа всякакви коментари пред чакащите ги журналисти. Нейният адвокат Камен Димитров каза, че е нормално жената да е притеснен с оглед на възрастта ѝ.

Той каза, че при разпита и Димитрова, и Добрев са се възползвали от правото си да не отговарят и само са изслушали аргументите на обвинението.

Според адвокат Камен Димитров предявените обвинения към Цеца Димитрова са несъстоятелни.

От своя страна Гроздан Добрев лаконично заяви, че не се разбира какво е обвинението срещу него и той бил изслушал само текстове от закона.

Адвокатът каза още, че в качеството си на защитник на Валентин Димитров го бил консултирал по всички въпроси от гражданско-правната материя. Той допълни, че познава майката на Димитров едва от няколко месеца и не ѝ е давал никакви финансови съвети, защото за тях имало счетоводители.

Бившият вече адвокат на Валентин Димитров отрече слуховете върху доскорошния му клиент да  е бил оказван натиск от различни хора да проговори и да каже кой го е покровителствал. Той не знае прокуратурата да е предлагала споразумение на обвиняемия ако проговори да избегне по-тежката присъда или изобщо да бъде освободен от отговорност, ако разкаже с кого е бил свързан и кой е разпъвал чадър над него.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?