Майката на Лех Качински вече знае за смъртта му

Майката на загиналия в самолетната катастрофа край Смоленск полски президент Лех Качински, която се намира в болница, вече знае за смъртта на сина си - месец и половина след трагедията, съобщи за Франс прес бившият началник на президентската канцелария Елжбета Якубяк.

Братът близнак на покойния президент Ярослав Качински и единствената му дъщеря Марта, са информирали Ядвига Качинска за смъртта на сина ѝ Лех и съпругата му Мария. Лекарите преценили, че състоянието на 84-годишната жена, която е в болница повече от два месеца, се е подобрило и позволява да ѝ бъде съобщена ужасната новина, уточни Якубяк.

Ярослав и Марта Качински са възможно най-дълго край нея, за да споделят скръбта си от загубата на Лех и Мария. Майката на президента питала за обстоятелствата около катастрофата, както и за останалите жертви, допълни тя.

В събота Ярослав Качински каза в интервю за полски всекидневник, че майка му още не знае зя смъртта на брат му, тъй като не е добре, и дори го взема за Лех Качински, което никога преди това не се е случвало.

Полският президентски самолет се разби на 10 април близо до Смоленск (Западна Русия). В него се намираха Лех и Мария Качински заедно с полска делегация, пристигаща за възпоменателна церемония в памет на хилядите полски офицери, избити преди 70 години в Катин по заповед на Сталин. При катастрофата загинаха всички 96 души на борда.

Ярослав - бивш премиер и настоящ кандидат за президентските избори на 20 юни - не заминал с делегацията и брат си, за да остане при болната им майка.

Споделяне

Още от Свят