Майката на Мануела Горсова бави делото срещу баща й

Делото срещу бащата на Мануела Горсова, която пострада в катастрофата, предизвикана от фигуриста Максим Стависки, отново бе отложено. Пред Софийския районен съд в петък не се яви нито един от призованите свидетели, включително и майката Диана Горсова, за да дадат показания по обвиненията срещу Красимир Горсов за злоупотреба с голяма сума от събраните за лечението на дъщеря му благотворителни средства.

От името на Диана Горсова в съда постъпи молба да бъде разпитана в дома си във Велико Търново, тъй като поради грижите за дъщеря си не може да пътува до София. Магистратите обаче отхвърлиха молбата. Не мина и искането на прокуратурата Диана Горсова да бъде доведена принудително в залата.

Съпругът ѝ е подсъдим затова, че съзнателно е действал против интересите на дъщеря си и в периода от 12 март до 19 август 2008 г. е изтеглил общо 132 287, 65 лева от две дарителски сметки за нейното лечението, които е изразходвал за хазарт.

Според психологичната експертиза представена по делото, Горсов не е зависим към хазарта и не е посещавал казиното заради патологично влечение към комара.

Съдът прие и финансовата експертиза, според която над 130 хиляди лева - сумата, за която Горсов е обвинен, са били изтеглени на ръка от дарителските сметки, докато парите за лечението са превеждани по банков път от съпругата му.

Споделяне

Още от България