Майката на Мануела Горсова оправда баща й за похарчените пари

Красимир Горсов не е ощетил интересите на дъщеря си Мануела, която пострада тежко в катастрофата, предизвикана от Максим Стависки. Това твърди пред съда майката на момичето - Диана Горсова. Бащата и майката на Мануела са разделени от години.

В четвъртък се проведе поредното заседание по делото срещу бащата на Мануела, на което бяха прочетени показанията на майката. Красимир Горсов е подсъдим, защото бе заснет да играе комар с пари от дарителската сметка за лечението на дъщеря му. Според прокуратурата той неправомерно е похарчил малко над 130 000 лева.

През лятото на миналата година Горсов получи на първа инстанция условна присъда и му бе наредено да възстанови парите. Сега той обжалва наказанието си. Оневиняващите го донякъде показания на Диана Горсова бяха прочетени пред Софийския градски съд, тъй като тя ги е дала във Велико Търново, защото не може да се откъсне от гледането на дъщеря си.

Диана твърди, че двете дарителски сметки за лечението на Мануала са открити по инициатива на двамата родители. Освен това и двамата са имали право да теглят суми от тях. Преди Мануела да бъде пратена на лечение в Израел, разходите в София за възстановяването ѝ са възлизали на 80-100 лева на ден. Лечението зад граница е струвало по 1000 долара.

Диана Горсова добавя, че Красимир Горсов е пътувал два пъти месечно до Израел, като всеки път е носил пари, необходими за лечението. Той е плащал всички разходи, но за тях не са събирани документи, добавя майката на Мануела. Която не е смятала, че ще се стигне до съд.

В момента лечението на Мануела продължава в домашни условия във Велико Търново. По 20 лева всеки ден се плаща за масажист и рехабилитатор, заявява още Горсова.

За следващото заседание по делото е призован Петър Христов - бизнесменът, който спонсорира семейството, тъй като трябва да бъдат потвърдени събраните до този момент доказателства.

Споделяне

Още от България