Майката на президента Качински още не знае за смъртта му

Шест седмици след самолетната катастрофа край руския град Смоленск, при която загинаха 96 души, сред които полският президент Лех Качински, неговата майка се още не знае за смъртта на сина си, заяви братът близнак на покойния президент, Ярослав Качински, цитиран от Франс прес в събота.

"Мама все още не знае, че Лех е мъртъв. Тя дълго беше в недобро психическо състояние и ме взимаше за Лех, което преди никога не ѝ се беше случвало", посочва Ярослав Качински в интервю за популярния всекидневник "Суперекспрес".

Госпожа Ядвига Качинска, 84 г., е в болница от повече от два месеца.

"Сега е в по-добро психическо състояние и ще трябва в близките дни да ѝ кажа истината. Ужасно ме е страх", призна бившият премиер Качински, който е кандидат за президентските избори на 20 юни. Четири седмици преди изборите 60-годишният консерватор Ярослав Качински има подкрепата на 30-36 на сто от анкетираните в социологическите проучвания, след фаворита Бронислав Коморовски, 57-годишен либерал, който събира 46-50 на  сто подкрепа.

Катастрофата с полския правителствен самолет стана на 10 април близо до западния руски град Смоленск. С него пътуваше делегация с президента Лех Качински и съпругата му, които трябваше да почетат паметта на хиляди полски офицери и интелектуалци, екзекутирани край Катин преди 70 години по заповед на Сталин.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?