"Майкрософт" дарява облачни системи на неправителствени организации

Български нестопански и неправителствени организации ще могат да получат като дарения облачни системи от "Майкрософт", за да оптимизират информационните си технологии и работата си. Това съобщиха в сряда от компанията, която стартира световната си дарителска програма за софтуерни продукти. Желаещите да получат Microsoft Office 365 могат да проверят детайлите за участие и да поръчат дарения на адрес www.microsoft.com/office365nonprofits . Информация и ресурси за миграцията могат да бъдат намерени на http://fasttrack.office.com .

“Услугата представлява дарение за неправителствените организации на достъп до най-добрите съвременни облачни инструменти за производителност и екипна работа на Microsoft. По този начин компанията ще им помогне да спестят средства и време, като им осигури повече възможности да фокусират усилията си върху социално значимите каузи в сферата на здравеопазването, образованието и устойчивостта на околната среда“, заяви Жан-Филип Кортуа, президент на "Майкрософт Интернешънъл".

Според проучване, проведено от партньора на фирмената програма за дарение на софтуер TechSoup Global, неправителствените организации посочват, че четирите най-големи предимства на облачните системи са по-лесна ИТ администрация (79%), икономии на разходите (62%), по-ефективна работа в екип (61%) и сигурност на данните (54%).

В България от 4 години Фондация "Работилница за граждански инициативи”осигурява възможност на българските неправителствени организации и читалищата да се възползват от предоставяните по програмата софтуерни дарения.

Според директора на фондацията Илияна Николова така гражданските организации ще имат достъп до още един инструмент, с помощта на който да оптимизират информационните си технологии и да улеснят работата си, като насочат усилия основно към програмни дейности. "Като се имат предвид нарастващите предизвикателства пред неправителсвтените организации по целия свят, по-важно от всякога е те да имат достъп до предимствата на облака, за да допринасят за повече социални промени“, смята Николова.

Чрез дарените облачни услуги гражданските организации ще имат достъп до офисните документи от всяко място по всяко време чрез приложения, оптимизирани за използване на персонални компютри, смартфони и таблети.

Споделяне

Още от България