Майкрософт дава награда за залавянето на авторите на компютърни вируси

Майкрософт Корп. учреди фонд с обща стойност 5 милиона долара за борба с компютърните вируси, предаде АП. Компанията ще отпуска възнаграждения на хора, които съдействат на властите да заловят и осъдят създателите на компютърни вируси.

Първите награди - от по 250 000 долара, ще бъдат дадени на всеки, който помогне на властите да открият и съставят обвинение срещу авторите на появилите се тази година вируси Бластър и Соубиг.

Ангажиментът на Майкрософт получи подкрепата на федерални и международни органи на реда и закона. Майкрософт призова всеки, който разполага с информация за двата компютърни вируса, да се свърже с офисите на ФБР, тайните служби или Интерпол, или да ги извести чрез страниците им в Интернет - www.ifccfbi.gov и www.interpol.int.

Фирмата обяви, че няма да плаща награда на хора, които са свързани със създаването на компютърни вируси. Най-голямата и най-богатата компания за програмни продукти обеща също да продължава да усъвършенства защитата на операционната си система Уиндоус срещу вирусни атаки.

По БТА

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?