"Майкрософт" представи ориентирана към бизнеса Windows 10

"Майкрософт" представи ориентирана към бизнеса Windows 10

"Майкрософт" (Microsoft) представи следващата си операционна система Windows 10, прескачайки една версия от последната си Осмица и анонсира версия за технически преглед за настолни компютри, която ще е налична от 1 октомври, съобщиха от компанията.

Тя акцентира върху подобренията, предназначени за бизнеса, включително актуализирани възможности за потребителско обслужване и подобрени възможности за защита и управление.

Компанията представи и най-мащабната си програма за отворено сътрудничество Windows Insider Program (WIP), чиято цел е да промени процеса на създаване и доставка на Windows, за да отговаря още по-добре на нуждите на потребителите. Участниците в програмата ще получат версията за техническия преглед на Windows 10 и всички нови компилации по време на цикъла на разработка, за да ги използват и да дадат своите отзиви и препоръки.

Новата операционна система ще работи с още повече устройства, но в същото време ще осигури по-добра защита от пробив, кражба или фишинг. Windows 10 помага и за предотвратяване на загуба на данни посредством контейнери и разделители на данни на ниво приложения и файлове, което позволява защитата да следва данните от таблет или компютър до USB паметта, имейла или облака.

Предварителната версия за технически преглед на Windows 10 демонстрира разширено старт меню с бърз достъп до най-честно използваните функции и файлове. Дава се възможност и за преоразмеряване и местене на приложенията, от които ще може да се отварят по четири на един екран.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?