“Майкрософт“ представи у нас обновения си браузър

“Майкрософт“ представи у нас обновения си браузър

Бета версията на обновения си браузър Windows Internet Explorer 9, представи в четвъртък у нас “Майкрософт“. Новият шеф на българското подразделение на компанията Георги Ранделов демонстрира възможностите ѝ.

Като основни нейни предимства бе посочено това, че браузърът използва цялата мощност на компютъра. и акцентира върху съдържанието на уеб страниците, като увеличава визуалното пространство и дава възможност на потребителите да видят сайтовете по нов начин.

Проучванията на “Майкрософт“ показват, че 59% от времето, прекарано на компютъра, хората отделят за браузване в Интернет. С Internet Explorer 9, компанията предлага на потребители се да видят по-добре красотата в Интернет.

С него клиентите ще могат и да се възползват от последните иновации в хардуера и операционните системи след успешното въвеждане на пазара на Windows 7, която да година набра над 175 млн. потребители, твърдят от дружеството.

Освен че е по-бърз, Internet Explorer 9 е направен така, че да бъде най-сигурният браузър, убеждават от компанията. Версията предлага първия по рода си Download Manager с интегрирана защита от злонамерен софтуер SmartScreen и въвежда програма, която преценява до колко е съществена заплахата при сваляне на файлове и информация от интернет.

Консултант за работа с добавките пък уведомява кога е възможно забавяне на сесията на сърфиране, за да прецени потребителят дали и как да ги използва.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?