Майкрософт пусна на пазара нови версии на Windows и Office

Новите продукти на Майкрософт - Windows Vista®, 2007 Microsoft® Office System и Microsoft® Exchange Server 2007, вече са достъпни за бизнес потребителите в България, обяви в четвъртък управителят на Майкрософт България Теодор Милев. Стартът на версиите у нас е едновременно с официалното му оповестяване в САЩ.

Създаването на новите версии на Windows и Office е резултат от сътрудничеството между Майкрософт и потребителите от цял свят. За да събере коментарите и предложенията им, компанията е провела над 10 милиарда тестови сесии, а от сайта ѝ са били свалени повече от 5 милиона бета версии на продуктите.

 “Влиянието на трите продукта върху развитието на пазара ще доведе до увеличаване на приходите и растеж на повече от 1 милион ИТ фирми в целия свят, предлагащи хардуер, софтуер и ИТ услуги. За всяко евро от свързания с Windows Vista® доход на Майкрософт за 2007 г., поддържаната от Майкрософт екосистема ще донесе допълнителни приходи от почти 14 евро на партньорските ѝ компании”, каза Милев, цитирайки проучване на IDC.

В световен план се предвижда системата Windows Vista® да бъде инсталирана на повече от 100 милиона компютъра само през първата година от предлагането ѝ.

При представянето на продуктите Майкрософт България дари два професионални телескопа на обсерваториите в Смолян и Варна. Техните екипи са разработили проекти за успешно прилагане на информационните технологии в обучението, които са отличени в конкурс, проведен под патронажа на Майкрософт България и Министерството на образованието.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?