Майкрософт разширява услугите си срещу политически мотивирани кибератаки

Майкрософт разширява услугите си срещу политически мотивирани кибератаки

Корпорацията Майкрософт съобщи, че ще предлага услугата си за защита срещу хакери "Акаунт гард" на още 12 пазара в Европа, включително Германия, Франция и Испания, за да премахне пропуските в сигурността и да предпази клиентите си в политическото пространство от хакери, предаде Ройтерс.

Майкрософт неотдавна е засякъл атаки, извършени между септември и декември 2018 година и насочени срещу служители на германския Съвет за външните отношения, европейски офиси на института Аспен и на Германския фонд Маршал, съобщи компанията в блог.

Атаките са били насочени срещу 104 акаунта на служители, намиращи се в Белгия, Франция, Германия, Полша, Румъния и Сърбия. Смята се, че атаките са идвали от група, наречена Strontium (Стронций).

Услугата "Акаунт гард" ще се предлага също така в Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Словакия.

С наближаването на много важните избори за Европейски парламент през май германски служители се опитват да подобрят киберсигурността, след като сериозното източване на данни, извършено от 20-годишен студент, показа уязвимостта на най-голямата европейска икономика, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?