"Майкрософт" слага край на системите Уиндоус

"Майкрософт" слага край на системите Уиндоус

Представената от технологичния гигант "Майкрософт" ( Microsoft) операционна система Windows 10 ще е последната версия на доминиращия компютърен софтуер. Това съобщи директорът по развойната част в компанията Джери Никсън, цитиран от ББС в неделя.

Как ще се казва следващата операционна система на "Майкрософт" и кога ще стане факт още не е решено, но създателите на Windows очакват сега пусната версия да има още много дълъг живот .

Компанията  очаква над 1 млрд. устройства да използват Windows 10 в следващите три години, смята ръководителят на отдела, развиващ Windows, Тери Мейърсън, цитиран от агенция Блумбърг.

"Майкрософт" очаква новият Уиндоус да се хареса и на производителите на по-малки устройства и смартфони. Тя е положила доста усилия да направи платформата привлекателна, като ще обедини и магазина за приложения. Идеята е едно приложение да може да работи с Windows 10 независимо на какво устройство се използва. Освен това ще се въведе и плащане чрез сметката при мобилния оператор, което да улесни потребителите в държави, в които кредитните карти не са популярни.

Мейърсън споделя, че досега не е имало нов Windows, който да накара потребителите масово да искат да го инсталират възможно най-скоро. "Виждам толкова много хора с Windows 7, както и устройства 2-в-1 и си мисля, че имат много по-голям потенциал. Сега се чувствам по-оптимистично", коментира Мейърсън, който очаква новата версия да успее да привлече интереса на хората.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?