Make poetry great again: Норвежец издаде "стихосбирка" от изказвания на Тръмп

Make poetry great again: Норвежец издаде "стихосбирка"  от изказвания  на Тръмп
"Знаем думите. Имам най-добрите думи", заяви един ден Доналд Тръмп. Сега думите на 45-ия президент на САЩ са събрани в суров вид в издадена вчера в Норвегия "стихосбирка", съобщи Франс прес.
 
"Това, което Тръмп говори, е по-близо до поезията и художествената измислица, отколкото до действителността. Потресаващо е, че толкова необмислена и сякаш слабо подготвена реторика е донесла победа в избирателна кампания", каза за в. "Афтенпостен авторът на книгата, норвежецът Крис Фелт".
 
Книгата неслучайно е озаглавена "Да направим поезията отново велика" (Make poetry great again) и е представена като изцяло съставена от речи, интервюта и други изявления на президента на САЩ. 
 
Сред избраните откъси е нещо казано от Тръмп за дъщеря му Иванка преди десетина години:
 
"Казах, 
Че ако Иванка
Не ми беше дъщеря
Може би
Щях да изляза с нея."
 
Съставителят на книгата казва, че Тръмп може да е "ужасен мачист, безмилостен и объркан", но цитатите му разкриват и други негови страни - "отчаяние, несигурност и може би комплекс за малоценност".
 
Според издателство "Каге", творбата с цена 299 крони (32 евро) е с първоначален тираж 2000 бройки, една от които е изпратена на Доналд Тръмп.
Споделяне

Още от Свят