Македония победи България с 2:0 в приятелски мач

Македония победи България с 2:0 в приятелски мач

Българският национален отбор по футбол допусна първо поражение през 2013 година, след като загуби с 2:0 като гост на Македония в приятелски мач. Срещата беше последна проверка за нашите преди ключовите двубои за класиране на световните финали с  Италия, Малта, Армения и Чехия.

Загубата в Скопие дойде след равностоен мач. Първият гол бе вкаран от Ибраими в 83-ата минута от дузпа, а в 86-ата минута Трайковски направи 2:0 при бърза контраатака на домакините.

Загубата бе трета в тринадесет срещи за националите под ръководството на Любослав Пенев. Предишните две отново бяха в приятелски мачове - 0:2 срещу Турция и 0:1 срещу Украйна през 2012 година.

След срещата Любослав Пенев заяви, че контролата е била полезна.

”Мачът беше много показателен за мен. Видях доста неща, които ми дават повод за размисъл в оставащите дни до следващия ни лагер преди мачовете с Италия и Малта. Неслучайно онзи ден казах, че не ме интересува спортната форма в момента. Имаме три седмици до мача с Италия. Тази контрола за мен беше изключително полезна. Имахме нови футболисти, други пък играха на нетипични за тях позиции”, обясни треньорът.

Той препоръча на всички футболисти да тренират максимално в клубовете си.

”В добра позиция сме в тези квалификации и не трябва да проваляме шансовете си. Днешният резултат не ми е приятен, защото обичам да печеля винаги, дори и в приятелските мачове. Да не допускаме грешката обаче да се концентрираме само върху мача с Италия, имаме още три други важни мача до края на квалификациите", каза още Пенев.

Споделяне

Още от Спорт

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?