Македония победи България с 2:0 в приятелски мач

Македония победи България с 2:0 в приятелски мач

Българският национален отбор по футбол допусна първо поражение през 2013 година, след като загуби с 2:0 като гост на Македония в приятелски мач. Срещата беше последна проверка за нашите преди ключовите двубои за класиране на световните финали с  Италия, Малта, Армения и Чехия.

Загубата в Скопие дойде след равностоен мач. Първият гол бе вкаран от Ибраими в 83-ата минута от дузпа, а в 86-ата минута Трайковски направи 2:0 при бърза контраатака на домакините.

Загубата бе трета в тринадесет срещи за националите под ръководството на Любослав Пенев. Предишните две отново бяха в приятелски мачове - 0:2 срещу Турция и 0:1 срещу Украйна през 2012 година.

След срещата Любослав Пенев заяви, че контролата е била полезна.

”Мачът беше много показателен за мен. Видях доста неща, които ми дават повод за размисъл в оставащите дни до следващия ни лагер преди мачовете с Италия и Малта. Неслучайно онзи ден казах, че не ме интересува спортната форма в момента. Имаме три седмици до мача с Италия. Тази контрола за мен беше изключително полезна. Имахме нови футболисти, други пък играха на нетипични за тях позиции”, обясни треньорът.

Той препоръча на всички футболисти да тренират максимално в клубовете си.

”В добра позиция сме в тези квалификации и не трябва да проваляме шансовете си. Днешният резултат не ми е приятен, защото обичам да печеля винаги, дори и в приятелските мачове. Да не допускаме грешката обаче да се концентрираме само върху мача с Италия, имаме още три други важни мача до края на квалификациите", каза още Пенев.

Споделяне
Още от Спорт

Какво цели Борисов с Великото Народно събрание?