Македонската ГРОМ иска референдум за договора за добросъседство с България

Македонската ГРОМ иска референдум за договора за добросъседство с България

Гражданската опция за Македония (ГРОМ) настоява Договорът за добросъседство с България незабавно да бъде направен обществено достояние и да се отвори дебат за него, предава скопският телевизионен канал A1 On, цитиран от агенция Фокус.

Вицепредседателят на партията Любчо Пренджов е заявил, че споразумението е въпрос, по който гражданите трябва да се произнесат. Това може да стане през октомври, когато ще бъдат проведени и изборите за местна власт.

Подписването на договора бе договорено за началото на август при неотдавнашното посещение на македонския премиер Зоран Заев в България.

“Това правителство обеща, че ще работи прозрачно и че по всички въпроси ще бъдат отваряни обществени дебати. Вчера премиерът Заев пред очите на цялата македонска общественост поиска закрито заседание на Комисията по външна политика на Събранието на Република Македония. Господин Заев, не може да издържите и 45 дни - лъжата е по-силна от вас. Искате непрозрачно и далеч от очите на хората да говорите и да подписвате договори, които засягат македонските национални интереси“, отбелязва Пренджов, допълвайки, че Договорът за добросъседство е представен пред депутатите в Народното събрание в София на 5 юли.

 

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?