Македонската полиция арестува бивши съдии, адвокати и прокурори

Македонската полиция арестува бивши съдии, адвокати и прокурори

В рамките на оперативната разработка "Ликвидация", реализирана през изминалите няколко години, министерството на вътрешните работи на Македония арестува осем души за злоупотреба със служебно положение, взимане на подкупи, издаване на информация за свиделели и др. в периода  2008-2009 г., съобщава скопският вестник "Вечер".

Македонската полиция арестува Илия Т., съдия  в Основния съд във Велес, Борис Н., бивш съдия, Томче К. - журналист, Яне П. - лице, известно от скопския подземен свят, Валентин З., бивш съдия-следовател в Основния съд във Велес, Ивица Е., прокурор от Велес, Сашко Л., адвокат от Велес и собственик на хотел "Романтик", и Сабетин Х., пише скопският вестник "Вечер".

За пръв път в независима Македония се извършват арести на свръзани групи на адвокати и прокурори, които обществеността подозира от десетилетия, че са извършили десетки съмнителни обявявания в банкрут и са освобождавали от тежки присъди. По този начин те са функционирали над 10 години под името "Група Романтик", което се свързва с хотел "Романтик", където групата се е срещала, пише вестник "Вечер", цитиран от БТА.

Споделяне

Още от Балкани

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?