Македонският президент идва в България в края на август

От 30 август до 1 септември македонският президент Бранко Цървенковски ще бъде на официално посещение в България, по покана на държавния глава Георги Първанов, съобщиха в понеделник от прессекретариата на "Дондуков"2. Това е първото посещение на Цървенковски в България след избирането му за президент на Македония.

Цървенковски и Първанов ще обсъдят конкретните форми на българската подкрепа за кандидатурата на Македония за членство в ЕС и НАТО, информираха от прессекретариата на българския президент. Оттам напомниха, че разговорите по тези въпроси между двамата са започнали по време на работното посещение на Георги Първанов в Охрид в края на юни т.г. При визитата на Цървенковски в София ще бъде подписан меморандум за сътрудничество в процеса на европейската и евроатлантическа интеграция между правителствата на България и Македония.

Двамата президенти ще говорят както за двустранните отношения между България и Македония, така и за обстановката в Югоизточна Европа.

Освен с колегата си Първанов, македонският президент ще се срещне с премиера Симеон Сакскобургготски и с председателя на парламента Огнян Герджиков. През втория ден от визитата си Бранко Цървенковски ще посети Варна.

Споделяне

Още от България