Макрон и Мей на неофициална среща в лятната резиденция на френския президент

Макрон и Мей на неофициална среща в лятната резиденция на френския президент

Еманюел Макрон разговаря с британския премиер Тереза Мей на неофициална среща в лятната резиденция на френския президент във Фор дьо Брегансон, Югоизточна Франция, съобщи Франс прес.

Всеки от двамата лидери бе придружен от по трима дипломати, включително от посланиците си.

Според Елисейския дворец на тази неофициална среща, която е продължила час и 45 минути, не са били обсъждани преговорите по Брекзита, а бъдещите отношения между Париж и Лондон.

Преди срещата френското президентство бе заявило, че Мей ще представи на Макрон "позицията на Лондон в преговорите за Брекзита и за бъдещите отношения с ЕС".

Не е предвидено официално изявление за срещата между Макрон и Мей. "Не става дума за това Париж да поеме процеса, който се ръководи от (главния преговарящ на ЕС за Брекзита) Мишел Барние", подчерта Елисейският дворец.

Френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо отделно потвърди "пълната подкрепа на Франция за Барние" след вчерашната си среща с британския министър за Брекзита Доминик Рааб.

Преговорите за Брекзита напредват твърде бавно през последните седмици, а Лондон и Брюксел трябва да постигнат споразумение до срещата на върха на ЕС през октомври за организиране на напускането на Великобритания, което ще стане в нощта на 29 срещу 30 март 2019 г., отбелязва АФП.

Споделяне

Още от Европа