Макрон към тинейджър: Не Ману, наричай ме г-н президент!

Макрон поучава младежа, дръзнал да се обърне към него с прякора му Ману

Както повечето политици, френският президент Еманюел Макрон също се забавлява като се смесва с тълпата и позира за селфита с публиката си. Има само едно условие – да не го наричат с прякора му.

Наперен тинейджър посмя да направи това в понеделник. Той поздрави президента с "Как си, Ману?" по време на посещението на Макрон близо до Париж. Това очевидно не се хареса на президента, пише "Гардиън".

"Не, не може да правиш това. Не, не, не, не", каза Макрон на младежа, който чакаше заедно с група съученици, за да се срещне с президента по време на неговата визита във форт Мон Валериен. Мястото е историческо за французите, защото там стотици членове на съпротивата са екзекутирани от германците по време на Втората световна война.

“Извинявайте, г-н президент", каза тинейджърът, който изглеждаше смутен. Макрон не остави нещата така и започна да чете лекция на момчето.

"Ти си тук на официална церемония и трябва да се държиш подобаващо, Може да се шегуваш, но днес сме тук за Марсилезата, за "Де Шан де партизан" (песента на съпротивата – б.р.), така че трябва да ме наричаш "Г-н президент" или "господине". ОК? Ето вече знаеш", обясни Макрон.

Президентът не спря до тук. Той започна да обяснява на младежа, който преди това беше започнал да пее химна на социалистическия интернационал, че "трябва да свърши нещата в правилния порядък". "Интернационалът" бе закачка към Макрон заради прокараните от него десни реформи в железниците.

"Преди да дойде денят, в който искаш да започнеш революция, трябва да се изучиш и да започнеш да се издържаш сам. ОК? След това ще може да поучаваш другите", каза Макрон.

Видеото от размяната на реплики с тинейджъра получи голяма популярност в социалните мрежи. Критиците на Макрон го използваха като доказателство, че той е президент на богатите и му липсва всякаква емпатия към бедните.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?