Макрон призова за създаване във Франция на база данни на радикализираните лица

Еманюел Макрон

Кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон каза, че е необходимо в страната да бъде създадена база с данните на радикали и на други лица, които предизвикват безредици по време на официално разрешени от властите демонстрации, съобщи ТАСС, ситирана от БТА.

Той визира случилото се вчера по време на първомайския поход в Париж, когато се стигна до сблъсъци между младежи с качулки и маски и полицията и бяха ранени четирима полицаи.

Пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве Макрон каза, че е необходимо във Франция да бъдат изготвени списъци на всички, които са свързани с екстремистки групировки и тези лица да бъдат под постоянен контрол.

Макрон заяви, че трябва да се осигури необходимото оборудване на подразделенията на полицията и на другите силови ведомства, които се нуждаят от по-добра защита в ситуации като тази вчера в Париж. Той подчерта, че властите ще бъдат непреклонни в борбата срещу подобни явления.

Макрон също така обеща, че ако бъде избран за президент, ще прокара закон, който ще спре непотизма, конфликта на интереси и други проблеми от етично естество в средите на държавните служители, предаде Асошиейтед прес.

Парламентарните избори във Франция са през юни. Който и да бъде избран за президент в неделя, той ще бъде зависим от депутатите в новия парламент при прилагането на своята програмата с предизборни обещания, отбелязва АП.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?