Макс Телеком издължил и предплатил таксите си към КРС

Макс Телеком издължил и предплатил таксите си към КРС

Телекомуникационният оператор Макс обяви, че е заплатил над 2 млн. лв. на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за използваните от него 2х10 MHz радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz.

От сумата 1.5 млн. лв. покриват таксите за разрешението на компанията да използва спектъра през изминалата половин година. Останалите са предплата за следващото тримесечие.

Преди месец стана ясно, че регулаторът е започнал процедура по отнемане на лиценза на четвъртия мобилен оператор заради неплатени такси по три разрешителни за над 1.6 млн. лв. общо.

Най-големият борч бе за 1.5 млн. лв. и сега става ясно, че е погасен.

"Макс е на българския пазар с ясни дългосрочни намерения да развива иновативни услуги с високо качество. И като компания с дългосрочна визия, не само че заплащаме за ползваните честоти, а ще закупим правото да използваме още. Така, когато и останалите оператори пуснат своите 4G мрежи, мрежата на Макс отново ще бъде с най-високи скорости“, заяви изпълнителният директор на компанията Нейчо Величков, цитиран в съобщението ѝ.

През януари тази година стана ясно, че КРС ще разпредели между операторите освободен честотен ресурс в обхвата 1800 MHz, като Макс ще получи допълнителни 2х5 MHz към използваните вече 2х10 MHz. Компанията има намерение да използва допълнителните честоти, за да постигне по-високи скорости през мобилната си 4G LTE мрежа за достъп до интернет – до 110/50 Mbps за сваляне/качване.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?