Максим Стависки получи поправения обвинителен акт

Максим Стависки получи поправения обвинителен акт

Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки получи в сряда коригирания обвинителен акт по делото срещу него за катастрофата край река Ропотамо. В Бургас адвокатът на Стависки Росен Кожухаров обясни, че обвинението срещу него е прецизирано. Преди няколко дни стана ясно, че срещу Стависки е било повдигнато обвинение само за нанасяне на тежка телесна повреда.

Фигуристът катастрофира след употреба на алкохол на 5 август т. г. като "Хамър"-ът му се блъсна в два леки автомобила, а при жестокия сблъсък загина 23-годишен мъж, в кома все още е младо момиче, а други двама души са по-леко ранени.

В сряда световният шампион бе привлечен в качеството на обвиняем за транспортно престъпление по НК - причиняване по непредпазливост на смъртта на Петър Георгиев Петров, от Сливен, причиняване на тежка телесна повреда на Мануела Красимирова Горсова, от Велико Търново, и леки телесни повреди на още двама души, при нарушаване на правилата за движение по пътищата, управлявайки автомобил в пияно състояние и с несъобразена скорост, при което навлязъл в насрещното платно.

„Много съжалявам за това, което се случи, каквато и да е присъдата, ще я понеса”, каза Максим Стависки преди да получи обвинението на прокуратурата в Бургас. „За Мануела правя каквото зависи от мен от първия ден, дори невъзможното. Не мога да пожелая на никого да му се случи това, което се случи с мен и пострадалите. И на врага си не мога да пожелая такова нещо”, каза Стависки.

Той не е бил разпитван от разследващите органи и от прокуратурата. Няма нови обстоятелства по делото, започваме подготовка на защитата, заяви адвокатът му.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?