Малайзийският Боинг умишлено е избягвал военните радари

Малайзийският Боинг умишлено е избягвал военните радари

Изчезналият малайзийски Боинг, т.нар. полет МН 370, умишлено е летял така, че да не бъде уловен от военните радари, сочи предварителният доклад за полета, цитиран от британският вестник ”Дейли Телеграф”.

Правителството в Куала Лумпур предостави подробна карта, показваща необичайния път на полета след момента, в който е изчезнал от екраните на авиодиспечерите на 8 март.

Картата показва, че самолетът не е следвал серия от предварително определени навигационни точки, както се смяташе досега. Вместо това машината се е отправила директно над протока Малака, след това отново е обърнал и е летял на юг в продължение на около седем часа, преди да се разбие в Индийския океан, както се предполага.

По всичко личи, че самолетът е опитвал да избегне индонезийското въздушно пространство, като по този начин е намалил риска да бъде засечен дори и от военните радари, смятат експерти.

Министър-председателят на Малайзия Наджиб Разак заяви, че документът е изпратен на Международната организация на гражданската авиация към ООН.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?