Мълчанието за Брекзит създава объркване сред компаниите във Великобритания

Мълчанието за Брекзит създава объркване сред компаниите във Великобритания

Британският премиер Тереза Мей не успява да представи подробен план и график за излизането на страната ѝ от Европейския съюз, което смущава други страни членки на блока и създава объркване сред компаниите, които развиват дейност на острова, заяви британски мозъчен тръст, цитиран от ДПА.

Зейнала е информационна дупка за това как правителството планира да подходи след референдума от юни за членството на Великобритания в ЕС, пише в доклад британският Институт за управление.

Мълчанието не е стратегия, пише институтът и призовава правителството да представи по-скоро своя план.

"Настоящата ситуация, в която сме оставени да тълкуваме личните разсъждения на отделни министри, дразни хората, които искат бързо излизане, озадачава тези, с които трябва да преговаряме, и обърква тези, които искат да правят бизнес в Обединеното кралство", се казва в доклада.

Според базирания в Лондон мозъчен тръст, който работи за подобряване на ефективността на държавното управление, само планирането на Брекзита може да струва на правителството около 65 милиона лири (85 милиона долара) на година и за целта ще трябва да бъдат наети допълнителни 500 държавни служители.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?