Малина Крумова и Евдокия Манева ще са зам.-министри на околната среда

През мандата на служебното правителство Министерството на околната среда и водите ще работи с двама служебни заместник-министри - Малина Крумова и Евдокия Манева, съобщиха от пресцентъра на министерството в понеделник.

Заместник-министър Малина Крумова е и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.". Тя ще ръководи дирекциите "Фондове на ЕС за околна среда", "Европейски и международни проекти", "Координация по въпросите на Европейския съюз и международно сътрудничество" и "Кохезионна политика за околна среда".

Заместник-министър Евдокия Манева запазва досегашния си ресор - "Превантивна дейност", "Управление на отпадъците", "Опазване чистотата на въздуха", "Национална служба за защита на природата", "Политики по околната среда", "Политика по изменение на климата", Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда - като поема и ръководството на дирекция "Управление на водите".

Предстои и се работи усилено за промяна на правилниците за дейността на Висшия експертен екологичен съвет /ВЕЕС/ и другите специализирани експертни съвети към МОСВ с цел насочване към конструктивност на участието на неправителствените организации и академичните среди.

Новият председател на ВЕЕС е Бойко Малинов, директор на дирекция "Превантивна дейност".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?