Малки бензиностанции се присъединяват към "Ромпетрол"

Засилен интерес от малки независими бензиностанции за присъединяване към веригата "Ромпетрол България" под формата на франчайз партньорство, отчете в понеделник петролната компания. Тя обяви, че през март и април във веригата се включват нови 10 бензиностанции, който ще ползват срещу заплащане марката "Ромпетрол", за да привличат клиенти.

Така преди лятото веригата на компанията ще обединява 70 обекта и от дружеството не изключиха възможността мрежата на "Ромпетрол България" да се разрасне с още бензиностанции до края на 2012 г.

"Делът на броя независими обекти спрямо общия брой бензиностанции в страната е около 70%. За да оперират съгласно промените в българското законодателство, касаещи нашия сектор, по-малките търговци на горива имат нужда да си партнират с по-големите вериги. Очакваме сериозно раздвижване на пазара и "Ромпетрол България" има готовност да реагира и работи в новите условия“, заяви Станимир Смилков, търговски директор на компанията.

Направените в проекта инвестиции имат за цел да увеличат дела на компанията на пазара на дребно до 7-8% през следващите няколко години, пише още в съобщението..

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?