Малки хотели в Банско искат от "Юлен" бонусна схема за ски картите

Операторът на лифтовете и пистите давал такива само на близки фирми да привличат туристи

Малки хотели в Банско искат от "Юлен" бонусна схема за ски картите

Концесионерът на ски пистите и лифтовете в Банско – "Юлен", да обявява цените на картите за ползване на съоръженията си два месеца преди сезона и да предлага бонусна схема за хотелите, които купят карти за своите клиенти. За това настояват от Туристическата асоциация Банско, Съюза на туристическия бизнес и Асоциацията на ски училищата в писмо до дружеството и до кмета на Банско Георги Икономов.

Те изразяват притесненията си от усилията да се премахне малкия местен бизнес от туристическия пазар с предлагани големи отстъпки от туроператора "Балкан Холидейз" за ски ваканции с включени ски карти.

 

Дружеството се управлява от съпругата на президента на "Първа инвестиционна банка" и президент на Българската ски федерация Цеко Минев, който е сред акционерите и на "Юлен".

 

Малките хотели искат също да получават информация за цените на картите за ски съоръженията, за да може да подготвят и те пакети за семейства, ученици и студенти. Те настояват още да има и облекчена схема за издаване на ски карти за гости, когато хотелът, в който са отседнали, се ангажира със закупуването им. "Бихме искали ски карти да се продават за следващия ден в края на предишния през всички дни от седмицата", посочват още организациите.

 

В съобщението пише още, че "затварянето на всички местни ресторанти в планината изглежда са началото на тенденция, която води към монопол, а тази година натискът върху ски гардероби и училища е невероятно голям". Ски карти за инструктори от 5000 лв. са непосилни за местните ски училища и ще ги доведе до фалит, твърдят още хотелиерите и ски учителите. Според тях, новата организация за преориентиране на движението на хората до кабинковия лифт ще спре достъпа до техните обекти .

 

Организациите посочват, че на фона на ограниченията за техния бизнес, от "Юлен" искат от тях да се подпишат под петиция за подпомагане на дружеството, за да има повече писти и лифтове в Банско. Каква е полза от това, ако нашите гости не могат да си позволят да ги използват, питат малките хотелиери. Според тях при това положение ще е по-добре планините да се запазят за летен туризъм, след като зимният се ограничава за определени фирми.

 

"Ако "Юлен", "Балкан Холидейз" и г-н Цеко Минев наистина се интересуват да работят с хората от Банско, ние напълно ще подкрепим техните планове за разширяване на курорта. Обаче ще ни е трудно да подкрепим разрушаването на Национален парк Пирин, ако от това няма по-голяма полза за местните хора. В момента работим 3 месеца в годината , но тук помним Банско като развит курорт за летен и културен туризъм", пише още в писмото на асоциациите.  

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес