Малки и средни фирми получават безплатен достъп до ИТ-услуги

Малки и средни фирми получават безплатен достъп до ИТ-услуги

До юни 2016 г. българските малки и средни предприятия ще получат безплатен достъп до услуги в областта на информационните технологии чрез започналата в четвъртък програма "Модерният бизнес" на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и "Майкрософт България“.

В рамките на програмата малкият бизнес ще може при закупуването на Office365, да се възползва от безплатното внедряване на пакета, обучение на служителите си и консултации за ИТ екипите за използване на максималните функционалности на пакета от услуги. В рамките на програмата партньорите ще осигурят достъп до специализирани бизнес обучения и лекции в подкрепа конкурентоспособността и бизнес планирането, на база установени нужди на малкия и среден бизнес в България и в синхрон с политиките на правителството за подкрепа развитието на малките и средни фирми в страната.

Така фирмите могат да бъдат гъвкави и по-конкурентоспособни. Онези от тях, които проявят интерес към програмата, могат да оставят контактите си на сайта ѝ, за да получат персонализирано предложение спрямо нуждите си, както и да намерят списък с партньори, които работят по програмата.

Предстоят срещи с представители на малкия и среден бизнес в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Враца, за запознаване с възможностите, които предоставя програма, каза изпълнителният директор на агенцията Мариета Захариева.

България има над 3.8 млн. потребители на интернет, което поставя страната в девета позиция по отношение на общия размер на потребители на интернет в Източна Европа, посочи министърът на икономиката Божидар Лукарски. Броят на абонатите за мобилен интернет нахвърля 4.8 млн., което съставлява 48.5% от мобилните абонаменти изобщо и поставя страната ни на седма позиция по използване на мобилния интернет в Източна Европа.

"Развитието на съвременния бизнес несъмнено е свързано с онлайн комуникациите. Бизнесът реално не може да съществува без ИТ-решенията и формирането на модерна инфраструктура. Тази закономерност започва да се проявява първо в големите компании, но все повече и по-разумно се установява и в малките и средни предприятия“, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на "Майкрософт България“.

Споделяне

Още от Бизнес