Малки протести при силноохраняваните законодателни събрания на американските щати

Малки протести при силноохраняваните законодателни събрания на американските щати

Малки групи привърженици на Доналд Тръмп, някои от които, носещи огнестрелни оръжия, се събраха пред строго охраняваните законодателни събрания на някои от американските щати, предаде Асошиейтед прес. Няма информации за сблъсъци. Полицейското присъствие беше засилено, а в подкрепа на полицията бе пратена и Националната гвардия. На места правохранителните органи бяха повече от демонстрантите.

Протести имаше в Охайо, Тексас, Орегон, Невада и др. На места протестиращите бяха 10 души, на други около 20. В Невада протестът се сведе до самотен демонстрант с плакат пред местния Конгрес, където месеци наред привърженици на Доналд Тръмп се събираха през уикендите.

Мерките за сигурност бяха затегнати в последните дни, след като ФБР предупреди за риск от въоръжени протестиращи във Вашингтон и срещу парламентите на 50-те американски щата преди церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън.

Протестиращи, участващи във вчерашните демонстрации, твърдяха, че го правят, защото не вярват в резултатите от изборите и че ще подкрепят Джо Байдън, ако им бъдат представени доказателства, че той е спечелил законно вота. Други пък казаха, че са излезли на улицата, за да изразят подкрепа за правото за носене на оръжие.

Споделяне

Още от Свят