Малките фирми вече ще трябва да съфинансират участието си в изложения

Малките фирми вече ще трябва да съфинансират участието си в изложения

Малките и средни фирми, които искат да се включат в организирани от държавата изложения, панаири и търговски мисии – и в Българи, и в чужбина, вече ще трябва да финансират с 20 процента своето участие. Това съобщи заместник-директорът на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия Никола Стоянов при дискусия за подпомагане на малкия и среден бизнес в Пловдив.

"Досега поемахме изцяло на 100% финансирането от страна на държавата. Това обаче показа, че не е най-добрата практика“, каза Стоянов. По думите му, в изложенията и мисиите се включвали представители на фирми, които са пътували навън като туристи и всъщност не били готови за износ или нямали въобще такъв капацитет.

С новите условия ще отсеем туристите и ще ходят реални и по-готови компании за експорт на продукция или услуги, подчерта Стоянов. Освен това ще могат да се възползват от възможностите повече на брой фирми. Фокус на агенцията ще бъде участието на изложения, панаири и търговски мисии в скандинавските страни, Великобритания и САЩ, обясни Никола Стоянов.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?