Малкия Маргин е болен от епилепсия?

Малкия Маргин е болен от епилепсия?

Николай Маринов – Малкия Маргин е заболял от епилепсия и иска да бъде освободен от ареста, стана ясно в петък, когато Софийският градски съд отложи делото срещу него, брат му – Красимир Маринов и още петима души, изправени пред правосъдието за подготовката на три убийства.

Болни са още Големия Маргин и Веселин Тошев, чието неявяване в съда стана причина за отлагането на процеса за края на април. По искане на прокуратурата обаче на двамата им бе назначена медицинска експертиза, която да установи здравословното им състояние.

Защитата на Николай Маринов представи пред съда документация, подписана от шефа на МВР-болница, според която техният довереник страда от епилепсия. След настъпването на болестта степента на обществена опасност на Малкия Маргин намаляла и не предполагала извършване на престъпление, бяха мотивите, с които адвокатите поискаха освобождаването му от ареста. Съдът обаче отказа, назначавайки експертиза и на Малкия Маргин.

По време на заседанието стана ясно, че Младен Михалев –Маджо, бивш съдружник на братя Маринови в силовата групировка СИК, е депозирал искане разпитът му по делото, както и този на съпругата му , да се проведат при специален режим. От защитата на подсъдимите обясниха пред Mediapool, че той настоява да даде показания чрез видеоконферентна връзка от Швейцария или чрез писмена кореспонденция. Обяснението е, че Маджо живее в Швейцария, откъдето ръководел бизнеса си, и рядко се прибирал в България. 

Братята Маргини, считани за ключови фигури в бившата силова групировка СИК, и още петима техни съратници бяха арестувани през есента на 2005 г. по подозрение за организиране на убийството на о.р. ген. Любен Гоцев, свързания с ТИМ бизнесмен Никола Дамянов и Иван Тодоров – Доктора, застрелян пет месеца след ареста на братята. След приключването на следствието прокуратурата вкара делото за заговора в съда.

Споделяне

Още по темата

Още от България