Малкия Маргин продължава да се крие, обявиха го за държавно издирване

Малкия Маргин продължава да се крие, обявиха го за държавно издирване
Николай Маринов – Малкия Маргин очаквано не се появи в съда на заседанието по делото за подготовката на три убийства, по което е обвинен заедно с брат си още четирима души. Адвокатите му заявиха, че нямат връзка с клиента си и не знаят защо е предпочел да не се яви в съда. В сряда председателят на състава Лада Паунова уважи искането на прокуратурата и промени мярката му за неотклонение от гаранция в задържане под стража. Освен това Малкия Маргин бе обявен за общодържавно издирване.

Прокуратурата и МВР търсят от миналата седмица Николай Маринов, тъй като той и брат му бяха посочени като поръчители на убийството на Боби Цанков. Малка подробност е, че Малкия Маргин не бе обявен за издирване за разстрела на Цанков, а правораздавателните органи "търпеливо" изчакаха една седмица, за да видят дали той ще се яви на процеса за подготовката на убийствата на Любен Гоцев и вече покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров – Доктора.

След разстрела на Цанков, станал на 5 януари, разследващите направиха тричасов анализ на ситуацията и наличните доказателства, в резултат на което официално обявиха кой е поръчал убийството, макар че извършителят не е разкрит. В същото време бяха пуснати тежковъоръжени полицаи, които да заловят двамата братя. Големия Маргин бе прибран и от седмица отново е в ареста, но Малкия Маргин се изплъзна на полицията, откъдето изтече неофициална информация, че за кратко бил заловен, но тъй като нямало официална заповед за задържането му бил пуснат, за да бъде след това отново търсен.

От една седмица адвокатите на Николай Маринов и прокуратурата го призовават чрез медиите да се предаде. Засега безуспешно.

Адвокатът на Николай Маринов – Людмил Рангелов коментира, че довереникът му е направил грешка с неявяването си. Според защитника промяната на мярката за неотклонение е била очаквана и законосъобразна. Това си пролича и от поведението на Рангелов в съдебната зала, който нямаше аргументи, с които да се противопостави на прокурорското искане за задържане.

Рангелов отново заяви, че Боби Цанков не би могъл да има нищо общо с двамата братя. Освен това било много малко вероятно да е разполагал с факти по делото срещу тях. Цанков има конфликт с много други хора, точният брой никой не знае, но с братята Маринови няма, добави защитникът.

Градският прокурор Николай Кокинов коментира, че неявяването на Николай Маринов го превръща автоматично в беглец от правосъдието. По думите му до момента няма никаква информация относно местонахождението на Маргина. Официално той не може да напусне страната, защото има забрана, но според обвинителя не е изключено това да е станало "неофициално".

Ако Николай Маринов не се появи или не бъде открит, делото срещу него за подготовката на убийствата най-вероятно ще продължи, но задочно.

Споделяне

Още по темата

Още от България