Малтийски политик подаде оставка, след като бе свързан с убийството на журналистка

Крис Кардона

Заместник-председателят на управляващата партия в Малта бе принуден да подаде днес оставка, след като преди две седмици защитен свидетел го свърза с убийството на разследващата журналиста Дафне Каруана Галиция, предаде ДПА.

Крис Кардона е връчил оставката си на лидера на Лейбъристката партия, премиера Робърт Абела, ден след като той го призова да се оттегли. Абела съобщи, че писмената оставка на заместника му в партията е била на бюрото му тази сутрин.

Очаква се до средата на юли малтийските лейбъристи да изберат нов заместник-председател на партията.

Кардона е приближен на бившия премиер Джоузеф Мускат. Когато през януари т.г. Абела стана министър-председател, Кардона напусна правителството, а през април се отказа и от депутатския си мандат. Той се появи отново във водещите новини в началото на този месец, когато името му бе споменато при делото за убийството на журналистката.

Според направил самопризнания посредник, на когото бил обещан имунитет срещу съдебно преследване, предполагаемият организатор на убийството му казал, че Кардона също е платил на наемници Каруана Галиция да бъде убита.

Кардона, който към момента на бомбения атентат срещу журналистката водел дело срещу нея заради твърдения, че е посетил публичен дом в Германия, категорично отрича да има нещо общо с убийството.

Споделяне

Още от Европа