Малтретирано 2-годишно дете е в кома във варненската болница

Дете е прието тази сутрин във варненската болница "Света Марина" в тежко състояние и със съмнения за побой. Момиченцето е на година и 9 месеца, от село Каменар, но е живяло във Варна. То е в кома и с опасност за живота в детската реанимация на Интензивното отделение на Университетската болница "Света Марина". Има сведения и за извършено с детето блудство. Състоянието му е консултирано с неврохирурзи, но прогнозата не е добра, предаде БНР в сряда.

Малката Станка е в детската реанимация на Интензивното отделение, Детското интензивно отделение в Университетската болница "Света Марина", прогнозата е много лоша, но се борим с всички сили, каза проф. Виолета Йотова.

По думите ѝ детето има изключително много стари и нови травми, вижда се, че продължително и тежко е било малтретирано, а що се отнася до следите от блудство, има наистина съмнителни травми, но това може да се разбере само със съдебно-медицинска експертиза, каквато още не е изготвена.

Пред болницата група от близки на детето очакваха известия за него. Бабата Ганка Миланова разказа, че Мюмюш - бащата на детето, с когото 22-годишната ѝ дъщеря е живеела на семейни начала, е посягал и на дъщеря си.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден от майката на детето, а бащата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?