Манчестър Юнайтед се готви да поднови тренировки

Манчестър Юнайтед се готви да поднови тренировки

Треньорите на Манчестър Юнайтед се надяват да подновят тренировките с футболистите през следващия месец, но имат и някои резервни варианти, ако карантината бъде продължена, заяви асистентът на Оле Гунар Солскяер - Киърън Маккена.

Covid-19 пандемията "хвана" отбора в серия от 11 поредни мача без загуба във всички турнири и от ръководството са сигурни, че инерцията няма да бъде загубена.
По време на карантината всички футболисти на Юнайтед тренират по специално подготвени програми по домовете си. 

"Да чукаме на дърво, в момента се подготвяме за разхлабване на кризисните мерки и евентуално подновяване на тренировките. Работим по този план, но имаме и резервни", каза той за United app и добави, че Висшата лига трябва да бъде приоритет пред купата на ФА и други турнири.

"Разбира се, че първенството трябва да бъде приоритет при подобни кратки срокове. Вече сме го дискутирали. ФА Къп е много важен турнир за страната и клуба ни, но графикът е много сгъстен. За момента изглежда, че и европейските турнири ще започнат някъде през август. Това прави календара още по-тежък".

"Футболистите ни поддържат кондиционно ниво и със сигурност тренират много повече, отколкото през паузите между сезоните, така че ние не очакваме да загубят целия ритъм. В момента се готвим за ситуация, в която ще имаме много малко време за тренировки преди подновяването на шампионата. Може би около три седмици", посочи той, цитиран от БТА.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?