Манол Велев може да се възстанови след 20 дни, шест месеца или никога

Няма пряка опасност за живота на простреляния преди месец бизнесмен и президентски съветник Манол Велев. Той не в типична кома, тъй като има рефлекси, но висшата му мозъчна дейност още не е възстановена, съобщи във вторник директорът на Военно-медицинска академия тен. Стоян Тонев.

Висшата мозъчна дейност може да бъде възстановена след 20 дни, след 6 месеца, а може и никога, прогноза не може да се даде, поясни ген. Тонев.

Преди месец съпругът на председателя на ДАМС Весела Лечева получи куршум в главата на влизане във входа на кооперацията, където се помещава офисът му.

Въпреки, че премиерът Станишев призова за бързото разкриване на покушението срещу Велев, който освен съпруг на член на кабинета е и сред легалните спонсори на БСП, извършителят още е на свобода. След стрелбата министър-председателят заяви, че бизнесът на Велев е чист, но в същото време бе категоричен, че става дума за “нагло покушение от страна на организираната престъпност”. Няколко дни по-късно директорът на полицията Валентин Петров многозначително обяви, че Велев е проверяван за връзки с “оперативно интересни лица”. Досега повече информация около разследването по случая не е обявявана официално.

Споделяне

Още от България