Манолова обвини големите партии в безотговорност към хората

Манолова обвини големите партии в безотговорност към хората

Големите партии в парламента показаха, че не ги е грижа нито за хората, нито за върховенството на правото, въпреки щедрите обещания. Досега парламентът не успя да свърши нищо смислено. Отговорността е на трите големи партии - "Има такъв народ", ГЕРБ и БСП. Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова, цитирана от пресцентъра на партията си в събота.

Депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС не бяха на заседанието на Комисията по околна среда и водите, където щеше да се разгледа Законът за ВиК, с който даваме възможност поскъпването на водата с 30 на сто от 1 януари да бъде отложено с една година. Комисията нямаше кворум, казва Манолова и добавя, че правна комисия, която трябваше да обсъди закриването на специализираните съдилища и прокуратура, също не е имала кворум заради ГЕРБ, БСП и ДПС.

След като Нинова прехвърли отговорността на Румен Радев, нашият призив е президентът да поеме отговорност и да даде възможност на парламента да приеме поне законите в полза на хората - Законът за ВиК и законите за съдебната реформа, коментира още тя.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?